Valpplaner 2015

Vi har byggt en ny fräsch hemsida!

Du är välkommen vidare till www.lightschapskennel.com

 

 

 

 

 

2015!

Frigg + Gandhi.

Vi är mitt uppe i en parning mellan underbara Frigg och vår egen underbara "Gandhi".

Parning sker vecka 6, valpning 7-12 april och leverans av ett gäng underverk i blandade färger i första/andra veckan av juni 2016.

i/frigg-dag1-lop.jpg "Frigg"

"Gandhi"

Är du rätt familj för en av deras valpar? Hör då av dig för att träffa oss, våra hundar samt ev sätta upp dig på valpköparlistan som redan nu har börjat fyllas på.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Information om vår uppfödning och vårt sätt att sköta om en valp/unghund mm. Hämta pdf-filen.

Filen är stor och skriven till vår Helianthuskull.

Önskar ni redan innan valparna är födda önskar ställa er på intresselista eller bara bekanta er med rasen är ni varmt välkomna när som och hur ofta som. Kontakta oss så bokar vi in en tid då vi kan prata och ni får umgås med våra underbara hundar.


 

Vid leverans är valparna:

Vid leverans får du med dig:

Ett krav från vår sida är att valpen får gå valpkurs! Här lägger du grunden för hela din hunds liv. Om du har möjlighet/väljer att gå på vår egen hundskola www.bonizashundskola.se går din valp gratis på våra valpkurser.

Betalning:

Är du intresserad av ett ge en av dessa valpar ett gott och varaktigt hem är du välkommen att kontakta oss. Vi ser gärna att du gör ett besök så vi får träffa valpens nya familj samt ni får träffa oss och våra hundar.  

Leveranstid:

Har du inte möjlighet att ta emot din valp när dem blivit 8 veckor är vi öppna för förslag om annan leveransvecka. I bland går det inte att få ihop t ex arbete med att få hem en valp och kanske är det lättare för dig om valpen stannar hos oss ytterligare någon vecka. Det går alltid att lösa! Vi hjälper dig då med socialiseringen under dem veckor som valpen får stanna hos oss extra.

Leverans:

Vi kan ibland hjälpa till med leveransen av valpen. I t ex Moon-Kullen har vi en valp som skulle åka väldigt långt upp i landet. Vi ställde upp med att flyga tillsammans med valpen till Stockholm och där lämna över valpen till sin nya familj som också tar sig dit. Leveransen går alltid att lösa!

Kontaktuppgifter: 

bonizashundskola@gmail.com (Denna adress blev tyvärr kapad mars 2014 men är åter i bruk. OM du inte får svar inom 2 arbetsdagar ber jag dig skicka om samma mail till monika.ottosson@realgymnasiet.se


tel. 070-8922307
tel. 0413 - 60151
Landsnr: +46

Uppfödningen!

Valparna är uppfödda mitt i hjärtat av vår familj och hemmet. Flocken består utav 5 schapendoestikar och 1 blandrashane. Valparna får tidigt lära sig spelreglerna på ett mjukt och trevligt uppfostringssätt (dvs uppfostras endast vid behov - valpar har grönt kort fram till könsmognad och det håller vår hundflock hårt på.) Uppfostran består ALDRIG av att tiken tar i nackskinn, trycker ner eller annat på annat sätt som cirkulerar ute i hundvärlden! Valparnas första 2 veckor har dem bott i vårt sovrum vilket gett rätt värme och trygghet. Därefter flyttar dem ner i "hundrummet" nattetid samt köket på dagtid där dem får stor tillgång till den rätta socialiseringen. Dem är med om allt som händer i familjen och vår hundflock. Dem får vara med på uteturer samt i dem rum där vi befinner oss. Ser familjen på tv gör även valparna det! Valparna blir enormt barnvana samt dem lever tillsammans med två snälla katter. Föräldrarna har otroligt trevligt temperament, snälla och självsäkra vilket vi bara kan tänka oss har ärvts till denna underbara och trygga valpkull. Vill du ha en härlig, trygg och social familjehund hittar du den här!

Vi är godkända av Länsstyrelsen i Skåne!

Augusti 2012 fick vi, efter att vi skickat in en ansökan för fler än 2 valpkullar/år,  besök av Länsstyrelse för kontroll av vårt hem, hundgårdar, valphagar, våra hundar mm. Det var ett sk Flygande besök (tid ej bokad). Vi fick mer än godkänt på alla punkter och vi är så stolta över att kunna visa upp detta intyg vid önskemål!

Vi har haft besök av SKK kennelkonsulenter i februari 2014. Vi fick MVG på protokollet!

 

Tidigare valpkullar på Lightschaps kennel:

Z-kullen (Chia + Laban) 2008

H-kullen (Chia + Vidocq du Xiang Ki) 2009

SUN-kullen (Elza +Urtehagens C Sativus Robbin) 2010

Moon-kullen (Chia + Carnac´s X-man) 2011

Star-kullen (Elza + Gordon of the Gentle Bears) 2011

Diva-kullen (Chia + Urtehagens G. Biloba Max) 2012

Paeonia-kullen (Heidieh + Urtehagens G. Biloba Max) 2012

Take my hand - kullen (Elza + Bobbo) 2012

Helianthus-kullen (Heidieh + Urtehagens G Biloba Max) 2013

Lilium-kullen (Alize + Bosse) 2013

Tulipa-kullen (LS Elza + Jolly Bob av Ulfsäter) 2013