Parning3

Parning är gjord 26 mars 2013 med beräknad förlossning vecka 21-22.

Du kan följa dräktigheten på;

alize-o-bosse.jpg

Carnac´s Jolli jinty / Alize:

Stamtavla med foto; http://www.stamdoes.nl/modules/animal/pedigree.php?pedid=7287

 

Alize är en helt fantastisk liten tik. Hon är vänligheten själv och en mästare på hundspråket. Används ofta på hundskolan som en hjälp i kommunikation med osäkra hundar. Hon är liten men naggande god... Otroligt kelen och sällskapssjuk. Skulle aldrig få för sig att lämna sin flock på promenader mm. En nackdel - hon är otroligt mattesjuk men matte är också otroligt "Alizesjuk" så det jämnar ju ut sig. Alize är inte skotträdd eller visat någon annan rädsla. En trygg och självsäker vänlig hund. En perfekt mamma-hund.

 

Pappa till den kommande valpkullen:

Foto: Lars Hammar, Kennel Ulfsäter.

 

Jolly Bob av Ulfsäter / Bosse

Stamtavla med foto; http://www.stamdoes.nl/modules/animal/pedigree.php?pedid=3273

Bosse bor hos sin familj i Nossebro. En hane med helt underbart temperament som är aktiv inom det mesta vi människor tycker är kul. Har hittills tagit LP1 i lydnadstävling. Du kan läsa mer om honom på hans mattes blogg http://vovvarnapavastergarden.blogspot.se/ 

Se lite mer bilder på kennelns hemsida: www.ulfsater.se

 

Vi tror på en lagom stor kull av underbart vackra valpar med tanke på vilka färger som ligger bakom både Alize och Bosse. Vi tror att det blir lite lägre schappar av denna kombination då både Alize och Bosse hör till det lite lägre måttet i mankhöjd. Kanske riktiga små Agilitystjärnor kan födas i denna kullen? :-)
Båda föräldrarna har ett helt otroligt trevligt temperament. Två vänliga själar som älskar sina familjer, håller sig till sin flock, enormt samarbetsvilliga (Bosse har tagit LP1) och bara så underbara!

 

 Alize vilar ut på soffan tillsammans med katten.

Bosse tagit sitt första LP1 med matte.

 

 Du kan redan nu lägga in intresseanmälan för en valp. Du tingar och betalar handpeng när valparna är födda och vi tillsammans sett ut just din valp. Ett arbete vi gör tillsammans.

Båda föräldrarna har helt underbar mentalitet. Alize är en pigg och glad tik. Hon gillar fart och aktivitet och är otroligt följsam. Följer ofta med matte när hon är ute på långa aktiva promenader. http://ulltussen.blogspot.se/ Hon älskar barn och andra människor. Hon kommer bli en helt underbar mamma vilket hon visat när hon varit tillsammans med våra andra tikar och deras valpkullar. Hon är omtänksam och snällheten själv.

Vi har inga utställningskrav på valpar vi föder upp utan vi föder upp familjehundar som kan förgylla familjens vardag. Vill du ställa ut hjälper vi förstås till men det är inte det som valparna är framavlade för. Jag lägger mycket vikt vid att ge valparna redan från vecka 4 mycket mental träning och stimulans samt låter dem få lösa mycket problem för att tex få tag i sin mat, leksak o dyl. Detta skapar kreativa valpar som ger stor samarbetsvilja och samarbetsmotivation hos valpen/unghunden och senare den vuxna hunden (såvida den får fortsätta vara aktiv och tänkande hos sin nya familj). Från vecka 6 låter jag dem arbeta tillsammans med mig och göra små enkla övningar med hjälp av belöningsmetoden samt klickerträning. Jag använder aldrig fysisk straff vid träning av varkens valparna eller mina egna hundar. Mina händer och jag är alltid mysig och gosig! Fokusera på det rätta valpen gör för att behålla det önskad beteendet så släcks det felaktiga ut eller kanske rent av aldrig uppstår.

 

Följ våra planer och hundar på http://schappelivet.blogspot.se/ Här kan du följa Alize och Bosses parning, dräktighet, förlossning och se valparnas utveckling så gott som dagligen i text och bilder när det väl blir dax.