Frigg & Casper

Valpar födda 8 augusti 2015

Under en helt odramatisk förlossning som tog ynka 1,5 timme födde Frigg 8 stycken fina och friska valpar.

Kvar att tinga finns:

Här kan du läsa Penniehs presentation.

 Nu finns bara söta Pennieh (svart band) kvar att tinga.

Scrolla ner för film och övrig information.

Posted by Monica Ottosson on den 2 september 2015

Kan du ge denna helt underbara parvel ett gott hem så hör av dig. Vi har inga utställningskrav utan vi vill att valparna ska få komma till ett kärleksfullt familjehem där man ser valpen/hunden som en del av familjen. Man ger hunden lagom motion och stimulerande aktivering. Hör av dig om du kan uppfylla våra önskemål för ett gott hem åt en av nedanstående valpar.

 

Föräldrarna:

Pappa Casper och mamma Frigg.

Vi hade lyckan att få låna hem denna underbara herren under den tid som Frigg höglöpte. De två fattade tycke för varandra direkt och det hela resulterade i 9 stycken spontana parningar som skedde helt efter deras tycke och smak. Vi bara övervakade så det hela gick lugnt och tryggt till.


Valpning beräknad till vecka 32 (3-7/8) 2015. Leverans av valp beräknad till mitten av Oktober 2015.

Du kan följa Parningsplanerna, dräktighet, valpning och valpkullen på http://schappelivet.blogspot.com

MODER: Bidibianka´s Friggi

Stamtavla med foto; http://www.stamdoes.nl/details.php?id=11252

 Frigg är en av världens snällaste hundar, skulle inte kunna göra en fluga förnär. Hon är snäll, vänlig, social, framåt, självsäker, trygg... Ja allt en Schapendoes ska vara. Man brukar säga att det finns ingen jakt i Schapendoes men just det kapitlet har Frigg missat. Hon jagar gärna upp en och annan fågel i luften men vänder på en 5-öring när matte kallar. Att springa och leka är Friggs favoritsyssla. För ca 1 år sedan jobbade Frigg som Terapihund på äldreboende i Lomma. Tyvärr fick vi avsäga oss det uppdraget pga min tidsbrist. Frigg var mycket omtyckt bland de boende.

 

FADER: Schappetorpets Bilbo / "Casper"

Stamtavla med foto; http://www.stamdoes.nl/details.php?id=5828

Casper är en underbart snäll liten herre. Mer text från matte kommer inom kort.

 

Vid intresse för en valp tingar och betalar du handpeng när vi tillsammans sett ut just din valp. Redan nu är du och familjen varmt välkomna för att hälsa på oss, vår härliga hundflock och valparna.

Båda föräldrarna har helt underbar mentalitet. Frigg är en pigg och glad tik. Hon gillar fart och aktivitet och är otroligt följsam. Hon älskar barn och andra människor. Hon kommer bli en helt underbar mamma vilket hon visat när hon varit tillsammans med våra andra tikar och deras valpkullar. Hon är omtänksam och snällheten själv.

Vi har inga utställningskrav på valpar vi föder upp utan vi föder upp familjehundar som kan förgylla familjens vardag. Vill du ställa ut hjälper vi förstås till men det är inte det som valparna är framavlade för. Jag lägger mycket vikt vid att ge valparna redan från vecka 4 mycket mental träning och stimulans samt låter dem få lösa mycket problem för att tex få tag i sin mat, leksak o dyl. Detta skapar kreativa valpar som ger stor samarbetsvilja och samarbetsmotivation hos valpen/unghunden och senare den vuxna hunden (såvida den får fortsätta vara aktiv och tänkande hos sin nya familj). Från vecka 6 låter jag dem arbeta tillsammans med mig och göra små enkla övningar med hjälp av belöningsmetoden samt klickerträning. Jag använder aldrig fysisk straff vid träning av varkens valparna eller mina egna hundar. Mina händer och jag är alltid mysig och gosig! Fokusera på det rätta valpen gör för att behålla det önskad beteendet så släcks det felaktiga ut eller kanske rent av aldrig uppstår.

Följ våra planer och hundar på http://schappelivet.blogspot.se/ Här kan du följa Frigg och Caspers parning, dräktighet, förlossning och se valparnas utveckling så gott som dagligen i text och bilder när det väl blir dax.